Sábado 19/01/2019.

| Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Una imputada va ser contractada amb fons públics per fer sondejos a persones que després eren convidades a festes

Una imputada que ha prestat declaració davant de la jutgessa instructora del cas Voltor ha asseverat que ha estat contractada pel Consell de Mallorca per fer enquestes a persones de nacionalitat espanyola i l'Argentina, presumptament dirigides a captar vots per a UM, i els qui després eren convidades a festes en les quals participava "algun personatge polític", com el llavors vicepresident insular i expresident 'uemita' Miquel Nadal.
  • Facebook (Me gusta)
  • Tweetea!
  • Google Plus One
 • Compartir:
 • Deja tu comentario

Així ho ha posat de manifest Liliana Serra durant la seva compareixença davant de la titular del Jutjat d'Instrucció número 10, Carmen Abrines, en què ha assenyalat que ha estat l'expresident de la Casa l'Argentina de les Balears, Jorge Mandado -imputat en el cas Maquillatge- qui [le] va enviar al Consell "perquè m'anaven a contractar" i, després de parlar amb l'exdirector insular de Relacions Institucionals, Josep Lliteres, va signar el contracte amb el Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma).

Tal com ha assenyalat, la seva tasca consistia a fer enquestes i lliurar el resultat a [Osvaldo] Fredes, qui també ha declarat aquest dilluns com a imputat, si bé, després de ser preguntada pel programa [Infomallorca], ha assegurat que és la primera vegada que escolta aquest nom. En aquest sentit, les investigacions apunten que nombrosos activistes de UM han estat contractats amb motiu de la posada en marxa d'aquest projecte al costat del de EIEL i Mallorca Digital, que haurien servit per camuflar la seva col·locació.

Per la seva banda, també ha comparegut l'ex gerent de l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Treball (Imfof) Catalina Payeras, imputada en el cas Voltor i que ja ha estat detinguda en el marc del cas Pícnic, qui ha afirmat davant de la jutgessa que Lliteres, l'ex conseller d'Esports Mateu Cañellas, l'exdirector insular de Comunicació, Antoni Martorell, intervenien en les instruccions que l'encausada rebia després de ser contractada per a Mallorca Digital.

Segons ha explicat, les condicions laborals se les va donar l'exsecretària tècnica de Nadal, Eugenia Cañellas, i tot i que estava contractada com auxiliar enquestadora, el seu treball se centrava a ajudar en el control pressupostari, partides econòmiques i elaboració d'informes. És més, ha manifestat que a les eleccions del 2007 va ajudar com apoderada de taula perquè s'ho ha demanat Cañellas, imputada per part seva en el cas Maquillatge.

UNA ALTRA ENCAUSADA VA AJUDAR EN LA CREACIÓ D'ASSOCIACIONS

Mentrestant, una altra de les encausades que ha desfilat aquest dimarts pel Jutjat ha estat Lucía Stella Duque qui, sota les ordres de Lliteres i contractada pel Cilma, havia de fer enquestes sobre els col·lectius llatinoamericans, recollir informació sobre les associacions d'immigrants que existien i ajudar a la creació d'aquestes, centrant-se en la quantitat de persones que havia en les distintes entitats i en quants col·lectius havia a l'illa.

"Mai vaig ser a treballar al Cilma, sinó que diàriament anava al Consell, on estava Lliteres", ha afegit la imputada, qui ha assegurat no haver sentit mai el nom d'EIEL, i ha assenyalat a més que ha estat el 2008 quan es va afiliar a UM després que així s'ho digués Lliteres.

Finalment, un altre imputat, José Juan de la Peña, ha apuntat que ha estat contractat com auxiliar en el projecte Mallorca Digital, tot i que ha precisat que mai ha estat al Cilma sinó que només va treballar al Consell. Tal com ha recordat, les seves funcions depenien tant de Eugenia Cañellas com de Catalina Payeras.

Seguir a teinteresa en...

KIT BUENOS DÍAS (El mejor resumen de prensa en tu mail)

Recibir noticias
  • Facebook (Me gusta)
  • Tweetea!
  • Google Plus One
 • Compartir:
 • Deja tu comentario

Kit Buenos Días

Lun Mar Mie Jue Vie Sab Dom
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31